søndag 8. april 2018

13 gode grunner til å spise avokado og hvordan du kan dyrke din egen avokado hjemme

Avokadotre. Bildekilde: plantemagasinet.no
1) Avokado er rik på folsyre, som er et viktig stoff for mor og barnets utvikling i svangerskapet.
2) Avokado er en hovedkilde til vitamin C, som virker som et antioksidant. Antioksidanter forebygger bl.a. kreft, kardiovaskulære sykdommer og Alzheimer.
3) Avokado inneholder store mengder vitamin D, som er spesielt bra for skjelettet.
4) Avokado inneholder høyt nivå av vitamin E, som er viktig for nervesystemet.
5) Avokado hjelper til med å balansere kolesterol-nivået i kroppen.
6) Avokado inneholder vitaminer A, C, B6, B12 og K, som styrker og beskytter immunsystemet. Vitaminer som også beskytter mot kreftceller.
7) Avokado inneholder rikelig med fettsyrer som styrker hjernen.
8) Avokado har afrodisiske egenskaper og inneholder kalium og fiber som regulerer blodsirkulasjonen.
9) Avokado er flott for hukommelsen p.g.a. fettsyrene.
10) Avokado styrker øynene og netthinnene, slik at de bedre tåler solens UV-stråler.
11) Avokado hjelper til med å revitalisere huden og gjenopprette hudens fleksibilitet.
12) Avokado beskytter munnhule og svelg.
13) Vekttap kan oppnås med et kontrollert inntak av avokado, som øker metabolismen, stoffskiftet og kontrollerer fettnivået i blodet, mens overdrevent inntak av avokado kan øke vekten hos noen mennesker. Det anbefales derfor at avokado spises i moderate mengder hele tiden.